Handboek medische laboratorium­diagnostiek

2e geheel herziene druk

H. Hooijkaas, K. Mohrmann, L.C. Smeets, J.H.M. Souverijn, G.H.M. Tax

Een fraai vormgegeven naslagwerk, een zwaar­gewicht voor de huisarts

“In 2003 was er het Diagnostisch Kompas, we leven nu tien jaar later. Dit handboek kwam als opvolger in 2009 en beleeft nu een tweede, volledig herziene druk met meer illustraties en schema's, in kleur, op stevig papier [...]”

Huisarts & Wetenschap, september 2013.

Binnen de ruime keuze aan mogelijkheden die beschikbaar zijn voor diagnostisch onderzoek, neemt het laboratoriumonderzoek een prominente plaats in. Een lacune in de Nederlandstalige informatie over deze onderzoeksvorm werd in 2009 opgevuld door de eerste druk van het Handboek Medische Laboratoriumdiagnostiek. Deze uitgave groeide uit tot een standaardwerk in de geneeskunde en kreeg een bestsellerstatus.

Nu is de lang verwachte tweede, geheel herziene druk beschikbaar. Nieuwe tests zijn toegevoegd, oude, minder toegepaste tests zijn verwijderd en de inhoud is volledig geactualiseerd. Het handboek verschijnt met ingang van deze tweede druk volledig in kleur waardoor de vele toegevoegde illustraties prachtig tot hun recht komen.

Het handboek biedt een heldere en praktijkgerichte inleiding op zinvol laboratoriumonderzoek en een uitgebreid overzicht van beschikbare tests. De ruim 450 tests worden gestructureerd beschreven naar doel, benodigde klinische informatie, beschrijving van de testmethode, mogelijke toepassingen en interpretatie. Natuurlijk ontbreken daarbij de referentiewaarden niet.

Het redactieteam van specialisten uit de klinische chemie, de medische immunologie en de microbiologie is er uitstekend in geslaagd een boek te herzien dat onmisbaar is voor alle medische professionals die met laboratoriumdiagnostiek te maken krijgen.

Bij dit boek ontvangt u een activatiecode voor de app 'medische labwaarden', verkrijgbaar voor iPhone en Android. Deze app biedt de klinische referentiewaarden uit het Handboek medische laboratoriumdiagnostiek in een handig overzicht. De waarden van ruim 450 tests worden overzichtelijk weergegeven, zijn volledig doorzoekbaar en worden regelmatig van updates voorzien.

Handboek medische laboratorium­diagnostiek - ISBN:9789085621188

H. Hooijkaas, K. Mohrmann, L.C. Smeets, J.H.M. Souverijn, G.H.M. Tax

Handboek medische laboratorium­diagnostiek

2e geheel herziene druk

Datum: april 2013
Omvang: 1035 pagina's
Prijs gebonden: € 89,50
ISBN gebonden: 9789085621188
Uitgever: Prelum